Drageskogen

Emma har veldig lyst til at noen skal bli med henne hjem, men det er ingen som tør. Problemet er nemlig at det i skogen, rundt det røde huset til Emma, bor en grønn drage, og den spiser alle som prøver å komme på besøk. Derfor er det ingen som tør å besøke Emma. Men så en dag spør Emma den nye jenta Nora, om hun vil bli med Emma hjem? - hvis hun tør...  Etterhvert begir de to barna seg inn i Drageskogen.

Drageskogen er en nær fortelling om å føle seg alene, overvinne det man er redd for og å vinne noe av det viktigste; vennskap.

«Drageskogen» er en engasjerende teaterforestilling for barn i alderen 4 - 7 år,
og vil passe godt for de eldste barna i barnehage og for 1. og 2. trinn på grunnskolen. Forestillingen har en delvis åpen dramatisk form, med aktiviserende deltagelse og mye musikk. Første gang vist i mars 2021.

DRAGESKOGEN TRAILER

Her er noen glimt fra forestillingen Drageskogen

PUBLIKUM OM DRAGESKOGEN

Drageskogen-forestillingen var magisk, gripende og veldig fengende for vår 1.klasse. Strålende forestilling kom gjerne igjen!

Vebjørn Espe

Kontaktlærer 1.klasse Rykene skole

Dette var noe som fenget alle elevene på 2.trinn, og et tema som er relevant og en daglig utfordring hos mange elever. 

Tone Einarsen

Kontaktlærer v/Eydehavn skole, Arendal

Tusen takk for en super forestilling! Barna var veldig engasjert og hadde lyst til å gjøre det igjen i morgen!

Stine Bakke
Pedagogisk leder, Læringsverkstedet Haugenes barnehage

Drageskogen var spennende og fanget publikums interesse fra første stund, og dere klarte å holde på elevenes oppmerksomhet gjennom helt stykket.

Brit Thorbjørnsen

og lærerne for 1.-4.trinn ved
St. Franciskus skole

Både voksne og barn syns det var en gøy forestilling med spenning og en del elementer som de kunne kjenne igjen i. Som det å bli med hjem til noen for første gang. 

Solfrid Stavseth

Pedgog,
Hokus Pokus Barnehage,
Kristiansand

Kjempefin forestilling - jeg var veldig imponert. Gøy for voksne også. Dere traff målgruppa. De var grepet av historien. Akkurat passes skummelt.

Signe Hovd Nilsen

Pedagogisk leder, 
Blåmann Steinerbarnehage

Booking

"Drageskogen" er en turné-forestilling og vi kommer gjerne til din barnehage, skole eller bibliotek for å vise forestillingen.
Ta kontakt på 

KUNSTNERNE BAK DRAGESKOGEN

Heidrun Sangvik - Skuespiller

 Heidrun har spilt teater siden 2005 og jobber ved siden av å være utøvende scenekunstner som dramalærer i Arendal kulturskole. Hun har gjennom studiet Bachelor i Samtidsteater ved Universitetet i Agder lært mye om å skape nytt scenisk materiell «på gulvet». Før korona turnerte hun med den egenproduserte teaterforestillingen «Med bil til månen» i barnehager på Sørlandet. Den høstet veldig gode tilbakemeldinger.

Ellen Halvorsen Lervold - Sanger

 Ellen har mange års erfaring med å ha ulike sangarrangement for barn fra 0 år og ut barne- og ungdomsskolen, blant annet med babysang, småbarnsang, kor og som leder for «Sangskattekisten» for Den Kulturelle Skolesekken. Ved siden av å være freelance sanger jobber hun til daglig i kulturskole og som sangpedagog i barnehage. Hun har en entusiasme og glød for sang og musikk som lett smitter over på barna.

STØTTET AV KULTURRÅDET;
FOND FOR LYD OG BILDE

«Drageskogen» ble utviklet gjennom devising av Heidrun Sangvik og Ellen Halvorsen Lervold vinteren 2021. Forestillingen ble da designet for å være en stasjonær forestilling, og vi la vekt på at elementene i scenografien skulle lages av materialer og ting barn lett kan få tak i. Urpremieren for "Drageskogen" var 19.3 2021 i Kristiansand.

I desember 2021 mottok vi støtte fra Kulturrådet; Fond for lyd og bilde for «Gjenopptagelse av forestilling». Disse midlene ble vinteren 2022 brukt til å løfte forestillingen gjennom samarbeid med dramaturg, regissør, instruktør og scenograf. Se presentasjon av disse under. Scenografien ble bygd på nytt i forbedret form, spesialtilpasset for turné. 

Endre Sannes Hadland - Dramaturg

Endre Sannes Hadland har en masterutdannelse i dramaturgi fra Universitetet i Aarhus. Endre har jobbet på institusjonsteater samt frie teatergrupper og prosjekter i Oslo, Rogaland, Agder og Danmark. Bl.a. fungerte han som dramaturg i den Heddapris-vinnenende forestillingen Brune av Teater Joker/Akershus Teater. Han har tidligere arbeidet ved Nationaltheatret og Rogaland Teater, og er styreleder for den landsomfattende sammenslutningen Norske dramaturger. Siden 2017 har han arbeidet fast som dramaturg ved Kilden Teater i Kristiansand.

Magnus Spaarsaas - Regissør

Magnus Sparsaas er en norsk teaterregissør med base i Arendal. Han har sin utdannelse fra Teaterhøgskolen i Oslo og Teaterhøgskolen i København. Siden 2020 har han vært en av initiativtakerne bak scenekunskollektivet Agder Nye Teater som de siste årene har laget forestillingene White Heart, Hundrevis av barn i vill kamp, Mor og barn og Hvem drepte faren min.

Ulrik Waarli Grimstad - Instruktør

Ulrik er utdannet skuespiller fra skuespillerskolen ved Aarhus Teater. Han har tidligere jobbet ved Teateret Svalegangen i Aarhus og Kilden teater i Kristiansand. Han har spilt i en rekke forestillinger blant annet "Den lille prinsen". 

Gabriela Melo Larsen - Scenograf

Gabriela Melo Larsen utdannet seg innen scenekunst og scenografi på det Føderale Universitetet av Rio de Janeiro, hvor hun vokste opp. Hun har i tillegg studert visual arts på PUC i Rio og på NYU i New York.
I Brasil jobbet Gabriela i flere år for en av verdens største TV-kanaler Rede Globo, blant annet med programmer som The Voice og VM i fotball. Hun har også jobbet med konserter, eventer og vært designer for forskjellige teaterstykker, blant annet på Kilden og Den Norske Opera og Ballett.

Aktiviteter etter forestilling

Etter å ha sett forestillingen Drageskogen kan det godt hende barna har lyst til å lage sin egen blomst og Votti-Fnott eller fargelegge bilder fra forestillingen. 

Her finner du en steg for steg bruksanvisning på hvordan du kan lage blomst og Votti-Fnott. Husk at dette krever litt forarbeid, så vær ute i god tid.


Her er tegninger som kan printes ut og fargelegges

BOOKING

"Drageskogen" er en turné-forestilling og vi kommer gjerne til din barnehage, skole eller bibliotek for å vise forestillingen.
Ta kontakt på