Valgets kvaler

- mitt dilemma, ditt valg - 

I denne monolog-teaterforestillingen, av og med Heidrun Sangvik, møter du Sara som går i 6.klasse. Gjennom skolehverdagen blir Sara stilt ovenfor mange valg, noen er små og kanskje ubetydelige, mens andre får store konsekvenser - for henne selv eller medelevene hennes.  


«Valgets kvaler - Mitt dilemma, ditt valg» er en teaterforestilling utenom det vanlige. I denne forestillingen får publikum gjennom avstemninger bestemme hva hovedpersonen skal gjøre, hver gang hun står ovenfor et dilemma. 

 Vi har testet forestillingen på barn i alderen 10-13 år og kan konkludere med at dette er en engasjerende forestilling, hvor publikum synes det er spennende å stemme frem sitt valg, og dermed påvirke handlingen inn i en ny retning.

En vel så viktig interaktivitet er publikums samspill med hverandre under forestillingen. Stemmer du for det valgalternativet du selv ønsker, eller stemmer du det samme som vennene dine?

Teaterstykket baserer seg på 200 historier fra virkeligheten, fra 5, 6. og 7.-klassinger i Agder - Historier der elevene beskriver situasjoner hvor de selv stod i et vanskelig dilemma.

Kunstnerisk lag

Forestillingen er skrevet og utviklet av Heidrun Sangvik. Med seg på laget har hun hatt viktige samarbeidspartnere:

Dramaturg: Amanda Øiestad Nilsen
Sparringspartner og Ytre øye: Ulrik Waarli Grimstad, Theis Irgens og Ulla Marie Broch
Scenograf: Gabriela Melo Larsen

Skuespiller på scenen: Heidrun Sangvik

Forestillingen er støttet av:Fløystad Stiftelse

Smakebiter fra forestillingen 

Booking

Teaterforestillingen "Valgets kvaler" er tilgjengelig gjennom DKS.
Den kan også bookes direkte hos [email protected] eller 40081700

Skoleoppgave

Her kan dere finne to ulike oppgaver som kan brukes i klasserommet etter forestillingen. Den ene er spørsmål til samtale og den andre er en skriveoppgave. Dere avgjør selv hva dere ønsker å bruke.